Försäljningsstart för majblomman i dag

Torsdagen den 14/4 är det försäljningsstart för majblomman i hela Sverige. I de flesta skolor i vårt land kommer skolelever att sälja majblommor.  Majblommans syfte är att förebygga, bekämpa och lindra sjukdom, handikapp, skador och sociala missförhållanden hos barn i Sverige. Förra året såldes för över 60 miljoner kronor.

En liten blomma kostar 20 kr, kransen 40 kr, stora blomman 20 kr och pins 60 kr. Vi säljer även vykort med samtliga årgångar av majblomman för 10 kr.

Förra året ökade försäljningen för våra skolor i vårt område och totalt blev försäljningen nära 400.000 kr. Det är det bästa resultatet hittills i vår 108 åriga majblommehistoria.

I år är det 7 skolor som säljer och det är: Bottnarydsskolan, Dalviksskolan, Gräshagsskolan, Ljungarumsskolan, Talavidskolan, Torpaskolan och Österängsskolan.

Försäljningen har ökat för varje år. Eleverna får 10% och även den skola som säljer får 10% att användas enligt Majblommans ändamål.

I Jönköping har det sålts majblommor sedan 1908.

Det är nu 109 år sedan (start 1907 i Göteborg) som Beda Hallberg startade ”Första Majblomman”. Den lilla blomman började säljas 1907 och kostade då 10 öre. Fram till 1949 gjordes de små blommorna för hand. Majblomman kom att betyda mycket i kampen mot tuberkulos, men också mot andra sjukdomar. Trots att vi lever i ett välfärdsland återstår mycket att göra för att öka möjligheterna att förebygga, bekämpa och lindra sjukdomar, handikapp och skador hos barn. Detta är majblommans stora uppgift.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.