Jönköping har högst pensionsprognos i länet

I dag landar de första röda kuverten i brevlådan hos 50 000 privatanställda tjänstemän i Jönköpings län. Kuvertet från Collectum innehåller årsbesked om tjänstepensionen ITP. Högst tjänstepension får pensionsspararna i Jönköping som i genomsnitt får 6 100 kronor i månaden. Lägst tjänstepension får pensionsspararna i Sävsjö som i genomsnitt får 4 100 kronor i månaden.

– Genom att lägga ihop tjänstepensionen i det röda kuvertet med den allmänna pensionen i det orange kuvertet får man en god bild av vad man har att leva på som pensionär, säger Tomas Carlsson, Collectums pensionsexpert.

Det röda kuvertet från Collectum skickas ut under mars och april och innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension.

Enligt prognosen får de privatanställda tjänstemännen i Jönköpings län i genomsnitt 4 800 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen. Riksgenomsnittet för prognosen är 7 700 kronor i månaden.

– Tjänstepensionen är en allt viktigare del av den framtida pensionen. Det viktigaste pensionstipset är därför att jobba hos en arbetsgivare som erbjuder tjänstepension, säger Tomas Carlsson.

I dag motsvarar den allmänna pensionen knappt hälften av den tidigare lönen i pension. Har du tjänstepension kan du i stället få upp till två tredjedelar av din lön när det är dags för pension.

Den genomsnittliga tjänstepensionsprognosen visar månadsutbetalningen av ITP 2 inklusive den del som kallas ITPK beräknad som en livslång pension.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.