Oron för den okända mannen – idag fick kommunen ta emot namninsamling

365 personer har skrivit under att kommunen bör ser över kris- och säkerhetsplanen för kommunens alla skolor efter att okända personer ska ha försökt att få med två flickor vid två olika tillfällen, utanför två av kommunens skolor. 

Under måndagen lämnade två oroliga föräldrar, Malin Lindell och Sara Mernelius, över en skrivelse och en lisa på alla de namn på oroliga kommuninvånare som upplever att det inte är tryggt för barn att gå till och från skolan då minst två fall där en man har försökt få med sig två småflickor i anslutning till Råslättsskolan och Prolympiaskolan. 

Okänd man ropade efter flicka
Ytterligare ett fall har rapporterats, men denna händelse har inte polisanmälts då polisen ansåg att mamman som ringde för att anmäla att hennes tioåriga dotter blivit ofredad av en okänd man, inte hade tillräckligt med information. 

”Det har varit så rörande”
Överlämningen skedde utanför Stadshuset i Huskvarna där Malin Lindell och Sara Mernelius träffade grundskolechefen David Norrfjärd som tog emot både namninsamlingen och skrivelsen.

– Jag tycker att det var väldigt intressant att bevittna den här namninsamlingen, för när man var ute och pratade med folk, så var det allt ifrån en gammal gubbe med rullator till unga tonårskillar som är rädda och måna om våra barn, det har varit så rörande, säger Malin Lindell. 

Vill ha en dialog med kommunen
Malin Lindell hoppas på att kunna hålla en bra och öppen dialog mellan föräldrar, skola och kommun för att gemensamt kunna öka säkerheten för skolbarnen.

– Vi hoppas att detta ska leda till något gått. Att vi kan öppna upp för en dialog mellan föräldrar och kommunen för att tillsammans kunna hjälpa varandra för att gå igenom säkerheten och krishanteringsplanen när det händer något så här allvarligt som att en okänd man försöker ta med sig småflickor, säger Malin. 

Ska ta ställning till det som står
Nu ska kommunen läsa igenom skrivelsen och se hur den faller in i det pågående arbetet som förs och innehåller den några nya saker så kommer de ta ställning till hur de ska förhålla sig till det som står, det förklarade grundskolechefen David Norrfjärd under måndagsförmiddagen. 

Bör föräldrar vara oroliga när de släpper iväg sina barn till kommunens skolor? 

– De händelser som har uppmärksammats nu den senaste tiden har båda skett utanför skolans områden, det är viktigt att ha med sig. Men sedan tittar vi givetvis på elevernas säkerhet totalt sätt. Men jag vill säga att våra skolor är trygga.

Hur tittar ni på säkerheten?

– Vi samarbetar med de aktörer som finns runt omkring, då detta har varit händelser som skett utanför skolornas områden. Specifikt på våra skolor så har vi likabehandlingsarbete och vi har krishanteringsplaner som vi kontinuerligt reviderar. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.