Läsarstorm efter milslånga bilköer

Under den gångna veckan har milslånga bilköer i princip varit stillastående runt om i Jönköping. Under onsdagen inträffade en trafikolycka som försvårade trafiksituationen ytterligare. 

Efter att Jmini under onsdagseftermiddagen publicerade en artikel om de långa köerna fick vi många reaktioner från er läsare. RELATERAT: Totalstopp i trafiken

Läsarreaktioner
En kvinna skriver:
Dags att göra nått kanske? helt sjukt att det får fortsätta!!!!

En man uttrycker sin frustration genom att skriva: Död åt trafiken i Jönköping

En annan synpunkt som uttrycktes var: I de första paragraferna i vägtrafikförordningen står det att en väg SKA byggas så rakt som möjligt och utan hinder. Jag anser det är olagligt att bygga vägar som jönköping stadkontor enbart för att skapa köer

Broarbete, trafikplats Ljungarum
Den stora boven i dramat bakom de långa köerna är att det utförs underhållsarbete på bron över E4 vid Ljungarum. Inför detta arbete gick Trafikverket ut och uppmanade trafikanter att vara ute i god tid och att köra försiktigt. De varnade även för att det var stor risk för köbildning. 

Ytterligare två broar i år
Bron över E4 vid Ljungarum är den bro som det utförs underhållsarbete på i detta nu. Arbetet pågår i maj och juni. När det arbetet är färdigt har Trafikverket ytterligare två broar att renovera. 

Trafikplats Råslätt
Näst på tur, i en månad med start i slutet av juni är det bron söder om trafikplats Råslätt som berörs. Här ska man byta tätskikt på bron i två etapper. Man uppger att ett körfält i vardera riktningen hela tiden kommer att vara öppet men varnar för att risken är stor för köbildning. 

Bron vid Hedenstorp
Den tredje och sista bron som renoverad under detta år är bron vid Hedenstorp. Detta påbörjas i september och pågår till början av november. Det är ett ganska omfattande arbete och liknar det som man gör vid trafikplats Ljungarum. Trafik som kommer från Göteborgshållet kan passera med låg hastighet. Den som vill passera arbetet västerut från Jönköping tvingas att välja en annan väg under arbetstiden. 

fakta

Här kan du läsa mer om Trafikverkets kommande arbeten runt om i Jönköping. 

Trafikverkets hemsida

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.