ED står som värd för internationellt projekt

Erik Dahlbergsgymnasiet deltar sedan två år tillbaka i ett samarbetsprojekt inom Erasmus+ (ett EU-program för utbildning och ungdomar) tillsammans med sex partnerskolor från olika länder; Bulgarien, Island, Polen, Rumänien, Tjeckien och Turkiet.

Projektets namn är ”The Lakes in Our Lives” och samtliga partnerskolor ligger i närheten av en sjö. Med sjöarna som utgångspunkt har skolorna arbetat med olika temaområden. För varje temaområde har representanter från partnerskolorna träffats i de olika länderna.

Den 9 -13 maj äger det sista projektmötet med lärare och elever rum, då sker det i Jönköping och Erik Dahlbergsgymnasiet står som värd. Under veckan kommer gästande lärare (12 stycken) och elever (17 stycken) att tillsammans med lärare och elever på ED arbeta med temat ”What threatens our lakes?”.

Bland aktiviteterna sker en exkursion med Ekobussen, besök hos en ekologisk bonde, tipspromenad runt Rocksjön och utflykt till Bondberget. Det kommer även ske workshops, diskussioner och presentation av förberedda projektuppgifter. Utöver detta så bjuds våra internationella besökare även på sightseeing per buss samt mottagning på Rådhuset, liksom grillkväll och bowling.

Projektet ger såväl ungdomar som lärare möjlighet att lära känna andra EU-länder och utbyta erfarenheter med deltagare från de olika projektländerna. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.