Restauranger i Jönköping fuskar med maten

Fusk eller okunskap kring mat råder inom restaurangerna i Jönköpings kommun. Det framkommer efter en granskning, gjord av miljö- och hälsoskyddskontoret.

I år har miljö- och hälsoskyddskontoret varit ute och kontrollerat 22 restauranger. På nio av dem, 41 procent, stämde inte menyn överens med vad man verkligen serverade. Detta enligt P4 Jönköping.

Kontrollerna av kommunens restauranger startade för fyra år sedan. Då ska det vanligaste fusket, enligt P4 Jönköping, ha varit att man serverade ett billigare alternativ än fetaost.

Serverade fantasidjur
I år fann man restaurang som sålde lufttorkad skinka i stället för den utlovade parmaskinkan och tryffelsås utan tryffel.
En restaurang serverade även, enligt granskningen, påhittad mat, fantasidjuret ”kungsflundra”.

– Vi kunde se att det inte är samma fel längre, men restaurangerna gör fortfarande fel, säger Johanna Hänninen, livsmedelsinspektör, till P4 Jönköping.

Kunden kan luras på pengar, men det innebär även en fara för allergiker, enligt Johanna Hänninen, som tror att restauranger fuskar för att man antingen vill tjäna pengar eller för att restauranger inte själva vet vad de serverar egentligen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.