Snart kan du betala med vanligt kort på bussen

Det var meningen att detta nya betalsätt skulle införas redan i mitten av förra året men av olika anledningar har det hela blivit försenat. 

– Det har blivit lite försenat tyvärr på grund av att de nya terminalerna måste säkerhetsverifieras mot bank. Detta är ingenting som vi har kunnat påverka, säger Jan Karlsson, teamledare för teknik och betalningssystem vid Jönköpings Länstrafik till Jönköpings-Posten

Hela regionen om en månad
Tekniken anses nu vara säker och om testprojektet går enligt planerna kan denna teknik komma att införas i hela regionen inom en månad. Man motiverar införandet av denna betalmetod med att förenkla för resenärerna genom att införa ytterligare ett möjligt betalningsalternativ. 

Inget krav på pinkod
För att undvika köbildning närresenärerna kliver ombord behöver man inte slå sin pinkod. Man kommer även fortsättningsvis kunna betala sin biljett med kontanter. 

Ingen extraavgift
Enligt uppgifter till tidningen kommer JLT inte att ta ut någon extraavgift om man som resenär väller att betala sin resa med kort, det kommer kosta som en vanlig enkelbiljett. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.