Ola Nilsson (KD) avgår efter hårda kritiken

Ola Nilsson (KD) avgår som ordförande i socialnämnden. Detta efter den hårda kritiken från kommunalrådet Ilan De Basso gällande serveringstillståndet för restaurang Vy.

På onsdagen meddelade socialnämndens ordförande Ola Nilsson att han avgår från sitt post.

Bakgrunden till beslutet är den hårda kritik kommunalrådet Ilan De Basso riktat mot Nilsson. De Basso hävdade i en intervju på onsdagen att Nilsson gått till överdrift gällande villkoren för serveringstillstånd till restaurang Vy.

– Ola Nilsson är väldigt kategorisk och yttrar sig som om det vore en politisk viljeinriktning, han gör egna tolkningar och går i polemik mot enskilda krögare. Nu har han fört diskussionerna till en nivå med mycket prestige, sade De Basso i intervjun enligt Jönköpings-Posten.

På sin Facebooksida meddelar Nilsson att han nu tar en timeout. Vice ordföranden Christoffer Gullberg går tillfälligt in som ny ordförande i socialnämnden.

– Efter att Ilan De Basso gått hårt ut emot mig personligen i en artikel, efter den senaste tidens skriverier kopplade till serveringstillstånd, har jag i dag meddelat vår gruppledare att jag ställer min plats som ordförande i Socialnämnden till förfogande, skriver Nilsson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.