Start för unik träning i Jönköping

Trots en utbredd träningstrend är det många svenskar som inte rör på sig alls. Det vill Fitness & Friends vara med och ändra på och har valt att ta in gruppträningskonceptet ”FortGjort”.

– Inom FortGjort finns det fler än 20 olika typer av träningspass och alla pass är 25 minuter långa. Tanken är att man ska kunna gå in på alla pass utan några förkunskaper, så de passar dem som inte tränat på länge men vill komma igång med träningen. Men alla pass går att nivåanpassa så att även de som tränat mycket tidigare kan utmana sig själva, säger Sara Brunskog som är gruppträningsansvarig på Fitness & Friends i ett meddelande.

FortGjort Träning
FortGjort Träning samarbetar bara med en träningsanläggning i varje stad så i Jönköping finns konceptet bara på Fitness & Friends. Det finns en mängd olika träningspass att välja bland inom styrketräning, konditionsträning, dans och yoga. Sedan de första FortGjort-passen lades in i schemat under våren har gymmet fått många positiva reaktioner från sina medlemmar.

– Många är stressade och har svårt att få tid till träning så de vill få ut så mycket som möjligt av tiden när de väl kommer iväg till gymmet. Med passen från FortGjort kan de träna effektivt i 25 minuter och känna sig nöjda med det, säger Sara. 

Pernilla Pellnor & Annika Hägg
Två av medlemmarna som gillar de nya träningspassen är Pernilla Pellnor och Annika Hägg. Annika började träna för 1,5 år sedan och tycker att det är jättekul.

– Innan jag började träna kände jag att träning inte var min grej, men nu känner jag att jag blir gladare och piggare av att träna, säger Annika och berättar att hon ofta kombinerar två olika pass efter varandra.

– Jag gillar att jag hinner köra både ett danspass och ett styrketräningspass på en timme. Jag kör ofta flera pass i rad eftersom det är så kul, säger hon.

Annika tror att FortGjorts träningspass passar för i stort sett alla.

– Det är ju ett jättebra upplägg för dem som inte har så mycket tid. Om man går ”all in” blir man helt genomsvettig på 25 minuter och alla hinner lägga en halvtimme på att träna, säger Annika.

Trevlig stämning
Pernilla har valt att träna på Fitness & Friends på grund av den trevliga stämningen på gymmet.

– Det är många som man hejar på och pratar med, det blir mer personligt när det är ett lite mindre gym. Jag gillar att personalen alltid är trevlig när jag kommer och att de vet vad jag heter, säger Pernilla som helst tränar de olika danspassen.

– Även om jag är sur när jag kommer hit går jag alltid härifrån med ett stort leende på läpparna, det är så härligt att få dansa, säger Pernilla.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.