Roger Jonsson avgår som vd för Elmia

Roger Jonsson avgår från sin post som tillförordnad vd på Elmia efter bara en dryg vecka. Det sker efter kritik från huvudägaren Jönköpings Rådhus AB. Beslutet togs av Jonsson själv på torsdagskvällen.

Elmias tillförordnade vd Roger Jonsson avgår från sin post. Beslutet togs av Jonsson själv efter kritik från bolagets huvudägare, Jönköpings Rådhus AB. Kritiken byggde på att Jonsson sitter på två stolar inom bolaget. Det skriver Elmia i ett pressmeddelande. Jonsson hann sitta på posten en dryg vecka.

– Jag har under denna korta tid på nära håll sett den erfarenhet och kompetens som krävs för att bedriva mäss- och konferensverksamhet och som finns på Elmia. Personalen på Elmia tar ett oerhört ansvar och därför känner jag ingen oro för att detta ska påverka den dagliga verksamheten, säger Roger Jonsson.

Styrelsen tar nu över ledningen av Elmia. Den kommer samråda med Jönköpings Rådhus och övriga aktieägare för att hitta en lösning.

– Under dessa premisser måste styrelsen ta ansvar för den situation som uppkommit och fortsätta att föra en dialog med huvudägaren och övriga aktieägare för att hitta en långsiktig lösning på situationen, säger Jonsson.

Även om Jonsson lämnat posten som tillförordnad vd fortsätter han som styrelsens ordförande. Enligt en källa med insyn i styrelsearbetet finns en stark intern opinion mot Jonsson.

– Det finns ett stort frågetecken även gällande hans roll som styrelseordförande, säger källan, som vill vara anonym.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.