Polisen rekommenderar: ”En stor dos tålamod”

En glädjens dag för många, idag tar gymnasieeleverna i Jönköping studenten. Aktiviteter som hör till studenten är bland annat att åka flak genom staden känna friheten och skrika ut sin glädje över att ha lagt gymnasietiden bakom sig. Detta kan dock väcka helt motsatta känslor hos övriga trafikanter som studentflaken delar vägen med. 

Glädjen, tillsynes ändlös, för studenterna är till förtret till andra och speciellt i trafiken. Flaskhalsar uppstår på Jönköpings gator och frustrationen växer hos medtrafikanterna. Studentdagen är närmast synonymt med trafikkaos i centrala Jönköping.  

Skapar problem även i år, stor dos tålamod
Polisen varnar nu för att firandet, även i år, kan skapa stora problem i trafiken. 

– Jag rekommenderar att man utrustar sig med en stor dos tålamod om man ska ge sig ut i trafiken, säger Tommy Thorngren som är presstalesman på polisen. 

Köbildning och trafikstörningar
Polisen bekräftar att man har resurser för att dirigera trafiken, men det innebär inte att man kan undvika köbildning och störningar av trafiken. 

– Utifrån de uppgifter vi fått in kommer vi försöka samordna situationen. 

– Vi kommer att göra vad vi kan med våra resurser, fortsätter Thorngren. 

Det är en glädjens dag
Fastnar man i en stillastående bilkö är det lätt hänt att man blir frustrerad. Polisen vill ändå att man har en förståelse för att detta är studenternas dag och en glädjens dag för många. 

– Detta är en glädjens dag och man borde kunna ha överseende med detta som trafikant, avslutar Tommy. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.