Jönköpings kommun bidrar med nya aktiviteter för sommarlovet

Sommarlovet är snart här och det finns mycket tid för barn och ungdomar att underhålla sig med aktiviteter. Jönköpings kommun och föreningslivet arrangerar i sommar nya aktiviteter till barn mellan 6-15 år.

Jönköpings kommun har tagit del av de nya medel som erbjuds av regeringen via Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor (MUCF). Nytillkommna och kostnadsfria programm erbjuds därför till barn och ungdomar mellan 6-15 år. Aktiviteter som kommer att vara aktuella under sommaren är bland annat:

– Try it engagerar barn och ungdomar i idrott, bland annat sport som basket, fotboll, dans och kampspport. – Öppen verkstad i Jönköping läns museum. Pröva på nya tekniker och material för eget skapande.

– Sommarsport på Vätterstranden och Liljeholmsparken. Spela bland annat streetbasket, streethockey, streetsoccer, beachvolley och mera. – Sommaronsdagarna bjuder under sex onsdagar på olika teman av loppis, musik och somriga aktiviteter. Förutom alla aktiviteter och program så man även besöka fritidsgårdar, biblotek och badplatser.Även kollo och dagläger arrangerars av föreningar och Jönköpings kommun. Dessutom så kommer fler aktiviteter att förekomma under sommaren.  

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.