Allt mindre klotter i Jönköping

De senaste fem åren har kostnaderna för sanering av klotter och graffiti i Jönköpings kommun minskat rejält. En av orsakerna till detta kan vara att man nu är väldigt snabb på att sanera. 

– Vi införde för ett par år sedan en policy att allt klotter ska vara bortstädat inom 48 timmar från det att det anmälts. Och jag tror att det är nyckeln till att vi lyckats så bra. Det blir helt enkelt inte lika attraktivt att klottra om det inte går att betrakta, säger kommunens säkerhetschef Gert Kvick till SVT Nyheter Jönköping

700.000 år 2008
År 2008 var kostnaden för klottersanering som högst och uppgick till hela 700.000 kronor i Jönköpings kommun. Summan har sedan dess sjunkit och 2015 var siffran 105.000 kronor. 

Lagligt klotter i Jönköping
Jämfört med en del andra kommuner utmärker sig Jönköping då det finns en tydlig gräns mellan vilket klotter som är lagligt och vad som är olagligt. 

Graffitivägg på Vätterstranden
Under förra året invigdes en graffitivägg på Vätterstranden där det är helt okej att klottra. Oroliga röster höjdes för att skadegörelsen skulle öka i området, men så blev inte fallet. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.