Ifrågasatt rektor lämnar högskolan

Anita Hansbo lämnar Jönköpings Högskola efter sju år på posten som rektor. Hansbos uppdrag sträcker sig till den 30 juni 2018, men eftersom hon drabbats av utmattningssyndrom kommer nu rekryteringsprocessen för att hitta en ny rektor tidigareläggas med ett år.  

– Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom sedan några månader och planerar gradvis återgå i tjänst efter sommaren. Enligt min läkare är det emellertid svårt att förutsäga hur lång tid det kommer att ta innan jag är helt återställd, säger hon i ett pressmeddelande.

Hansbo är sjukskriven över sommaren och hon har kommit överens med skolans styrelse att rekryteringen av hennes ersättare kommer inledas redan i augusti.

För min del innebär beslutet att min återhämtning underlättas och att jag ser fram emot att efter bästa förmåga fullgöra mitt åttonde och sista läsår som rektor vid Jönköping University, säger hon.

Anita Hansbo kommer sitta kvar på sin post tills den nya rektorn är på plats.

Hansbo har varit kraftigt kritiserad under sin tid som rektor. Bland annat för att ha genomfört en omorganisation på skolan.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.