Här bygger Vätterhem nya bostäder

I augusti tas första spadtaget på två av Vätterhems nya bostadsprojekt. Totalt ska 60 nya lägenheter byggas, dels på Ekhagen och dels på Söder. De närmaste 8 åren har bolaget satt som mål att bygga uppemot 1 000 nya lägenheter.
   – Vi jobbar väldigt intensivt med att hitta byggbar mark. Det är ju det som är utmaningen, säger Vätterhems marknads- och uthyrningschef Raymond Paska.

Den här månaden sjösätter Vätterhem två av sina nybyggnationsprojekt i Jönköping. Den 19 augusti tas första spadtaget på Klostergatan 48. I fastigheten Klippan 2 på Söder byggs 12 mindre lägenheter mellan 42 och 54 kvadratmeter. Lägenheterna beräknas stå färdiga för inflyttning i juni 2017.

– Det är alltså en liten trädgårdstomt norr om Agnes minne, säger Raymond Paska, marknads- och uthyrningschef på Vätterhem.

Senare i månaden, den 26 augusti, går startskottet för nästa projekt. På fastigheten Vejden 1 vid Järabackens fot på Ekhagen byggs 48 nya lägenheter fördelade på 8 flerbostadshus. Här kommer lägenheterna variera mellan 35 och 89 kvadratmeter i storlek. Inflyttning är beräknad till våren 2018.

Flera års kötid

Efter att ha infört ett nytt kösystem tidigare i år visar Vätterhems statistik att minsta väntetid för en hyresrätt är nästan två år. Väntetiden blir sedan högre ju närmare centrala Jönköping lägenheten ligger.

– Det är ett stort tryck för lägenheter och det här sporrar oss naturligtvis också att öka våra ansträngningar till att hålla en hög byggtakt på nya hyresrätter, säger Paska.

Vätterhem har en strategisk plan som sträcker sig åtta år fram i tiden. Inom den tidsramen är bolagets målsättning att bygga uppemot 1 000 nya lägenheter.

– Vi jobbar väldigt intensivt med att hitta byggbar mark. Det är ju det som är utmaningen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.