Villaägare kämpar mot kommunalt bygge

Villaägare i Taberg vill nu stoppa en utbyggnad av en kommunal förskola. Utbyggnaden anses skapa insyn i villaägarnas bostad och sänka dess värde.

I juni beslutade stadsbyggnadsnämnden om en utbyggnad av en förskola i Taberg. Nu har beslutet överklagats av villaägare i området.

I sin skrivelse till länsstyrelsen påpekar villaägarna att kommunen i sitt beslut inte tagit hänsyn till deras invändningar. Utbyggnaden anses skymma solen på villaägarnas tomt och därmed sänka värdet på fastigheten.

Villaägarna bedömer även att utbyggnaden kommer öka insynen till deras fastighet och skapa en ohållbar trafiksituation med det ökade antal barn som placeras i förskolan.

Förutom ovanstående anser villaägarna dessutom att utbyggnaden inte löser några långsiktiga behov. I stället anser de att förslaget är ett bevis på att kommunen “haft en bristfällig planering och dålig framförhållning”.

Innan länsstyrelsen fattar sitt beslut om överklagande har nu kommunen fram till 19 augusti på sig att yttra sig i ärendet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.