Förslaget: Skapa en ny badplats på Vätterstranden

På sommaren är Vätterstranden ett populärt tillhåll för Jönköpingsborna. Kommunen har tidigare år gjort satsningar på den östra sidan av stranden med beachvolleyplaner och basketplan.

Stranden och tillgängligheten till vattnet är däremot långt i från optimala i det området. Det anser Mali Jankovic, som nyligen lämnat in ett medborgarförslag i frågan.

Rent konkret vill Jankovic se att stenarna vid stranden och en bit ut i vattnet tas bort och ersätts med sand. Han föreslår också anläggande av en brygga från gångvägen och ett antal meter ut i vattnet.

– Den delen som är längst bort är lite eftersatt tycker jag. Det är många som rör sig där borta. Jag tycker att på en så lång strand borde det finnas möjligheter att gå ut på någon brygga, säger han.

Krävs ingen jättesatsning

Enligt Jankovic skulle en förbättring av badplatsen inte behöva bli någon dyr affär för kommunen.

– Det behöver inte vara någon stor satsning. Med enkla medel skulle man kunna göra något väldigt bra där, säger han.

Jankovic bor själv i området och säger att han pratat med många som är av samma åsikt. Han tycker det är synd att inte Vätterstrandens potential utnyttjas fullt ut.

– Jag tycker det finns fantastiska möjligheter med hela Vätterstranden egentligen. Det är en unik sak vi har här i stan just med stranden mitt i stan. Jag tycker man ska försöka hitta ytterligare saker för att förbättra och uppmuntra och få folk mer intresserade av att besöka stranden.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.