Småhuspriserna fortsätter att stiga – trots högre amoteringskrav

Småhuspriserna steg med nästan 4 procent under den senaste tremånadersperioden maj–juli 2016, jämfört med den föregående perioden februari–april 2016. På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med 10 procent.

Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 18 av Sveriges 21 län. Det län där priserna på småhus steg mest var Jämtlands län med 12 procent, följt av Gotlands län med 7 procent.

Jönköpings län fortsätter att öka

457 villaköp har genomförts i Jönköpings län den senaste perioden. Villapriserna fortsätter att öka i länet, 11 procent jämfört mot samma period förra året och 4 procent senaste året.

 

Sjunkande priser redovisas i Kalmar och Hallands län, där sjönk priserna med 1 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm, steg priserna mellan 2 och 4 procent.

Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i samtliga 21 län. De största prisuppgångarna redovisas i Stockholms och Jämtlands län med 14 procent. Den lägsta prisuppgången återfinns i Norrbottens län med 4 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm steg priserna mellan 9 och 14 procent.

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till 2,8 miljoner kronor under perioden maj–juli 2016.

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.