Trafikverket varnar för köer i helgen: ”Var ute i god tid”

Den här veckan genomförs ett vägarbete i höjd med Ekhagen på E4. Båda körfälten i södergående riktning kommer vara avstängda under hela helgen.
   – Det kommer bli framkomlighetsproblem, säger Johan Falk på Trafikverket.

I helgen genomförs två olika vägarbeten samtidigt i höjd med Ekhagen på E4. Enligt Trafikverket kan allmänheten räkna med köbildning i Jönköping.

– Det är klart det kommer bli framkomlighetsproblem, så är det ju. Men det är delvis därför vi försöker planera in det under helg för vi har inte riktigt samma flöde av trafik och den är lite mer utspridd över dagen, säger Johan Falk på Trafikverket.

– När det är vägarbete får man försöka ha det i åtanke när man åker och vara ute i god tid.

Båda körfälten i södergående riktning kommer vara avstängda under hela helgen.

– Vi kommer leda om personbilstrafik via Österängen och sen ut vid Ekhagen igen. Den tunga trafiken leder vi upp på rampen när de kommer fram till Ekhagen. Sen får de gå över trafikplatsen och sen ner och ut på E4:an igen, säger Falk.

Handlar om att öka framkomligheten

Syftet med arbetet är att öka framkomligheten och säkerheten vid trafikplats Ekhagen. Det handlar dels om att förse körbanorna med ny beläggning.

– Det är ett par år sedan det gjordes sist, så vi har fått en viss spårbildning på den sträckan.

Dessutom kommer frihöjden på broarna ökas genom att fräsa bort asfalten och ta bort en del av det underliggande materialet.

– I samband med beläggningsarbetet så passar vi på att göra det så att vi har rätt frihöjd som är enligt den nya standarden.

Arbetet inleds på fredagskvällen och beräknas vara klart tidigt på måndag.

– Tanken är att det ska vara fritt och öppet igen när jobbpendlarna ska till jobbet på måndag morgon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.