Fritidsmässan för integration

Fritidsmässan för integration – troligtvis den första i sitt slag i Sverige – går av stapeln lördagen den 10 september i Idrottshuset i Jönköping.

Initiativet för att göra mässan togs av Mariana Morosanu, ordförande i föreningen Integrera mera, efter ett integrationsmöte som Jönköpings kommun bjöd in till i Rådhuset i Jönköping i våras.

Syftet med mässan är att skapa en mötesplats för nyanlända, med eller utan uppehållstillstånd, allmänheten och representanter från föreningslivet i Jönköping län. Mässan är en fantastisk möjlighet att visa upp sitt utbud av fritidsaktiviteter men också en möjlighet för nyanlända att prova på dessa. Det är inte alltid enkelt för asylsökande och nyanlända att hitta till föreningar, studieförbund eller politiska partier.

Mässan blir också en multikulturell mötesplats och en fantastisk möjlighet för alla nationaliteter att nätverka.

Övriga projektledande samverkansparter är Smålandsidrotten, Röda Korset, Jönköpings kommun, Bilda och Region Jönköpings län/ Kultur och utveckling.

Under mässan kommer besökare och utställare mötas av scenframträdanden med både nyanlända talanger och etablerade artister, foto- och konstutställning och möjlighet till att prova på olika idrotts- och kulturaktiviteter.

På scen kommer ni t ex att kunna lyssna till den iranska sångerskan Arghavan Agida (Göteborg), Talangvinnaren Jill Svensson och Abe Adwar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.