Jönköpingsläraren Marija Gustafsson kan vinna prestigefyllt pris

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Marija Gustafsson, förstelärare i moderna språk på Sandagymnasiet är en av de nominerade.

Hon är nominerad bland annat för sitt arbete ”där hon baserar sin undervisning i engelska och spanska på digitala verktyg och har helt ersatt de vanliga läromedelsböckerna med digitala, mestadels webbaserade verktyg på ett kreativt sätt”

Juryn skriver vidare att ”hon använder digitala texter, artiklar och en mängd olika webbresurser och länkar in dem, ett tema i taget, i sina pedagogiska planeringar. Allt material, länkar och hennes egna filmade genomgång ligger lätt tillgängliga för eleverna att komma åt när och var som helst. På så sätt aktualiserar hon också sina ämnen genom att ständigt använda sig av aktuellt material och aktuella händelser”.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 22 september. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 31 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Tieto Sweden Healthcare and Welfare AB, Netsmart AB, Gleerups Utbildning AB, Studentlitteratur AB samt Stiftelsen DIU, grundare och koordinator. I juryn finns även företrädare för samtliga partners, de lärare som vann Guldäpplet de två senaste åren samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.