Nu kan du panta burkarna på sortergården

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man i förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar. Med Pantamera Express pantar man smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om man har mycket pant.

– Vi strävar hela tiden mot att erbjuda så mycket sortering som möjligt på våra gårdar. Vi tror att denna maskin både kommer öka återvinningsgraden och göra det lättare för den som vill panta mycket på en gång, säger Håkan Karlsson, enhetschef på sortergårdarna.

Det går att panta på alla kommunens sortergårdar, men det är bara på Huskvarna sortergård pantaren kan välja att få ut pant. På de andra gårdarna skänks pantpengarna till Barncancerfonden.

Utbetalningslösningar
Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål. På kommunens sortergårdar har man valt att skänka sin gåvopant till Barncancerfonden.

Ett sätt att öka tillgängligheten
Med Pantamera Express ökar möjligheten att återvinna pant på bästa sätt.

– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera. Att samarbeta med sortergårdar känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.