Glädjebeskedet för fjärrvärmeägare: Priserna höjs inte 2017

Jönköpings energi kommer inte att höja fjärrvärmepriserna inför året 2017. Leveransen av smart kraftvärme kommer också att fortsätta produceras från kraftvärmeverket på Torsvik.

– Våra satsningar inom fjärrvärmesystemet är långsiktiga. Vi har bland annat förbättrat produktionen från Torsviks ytterligare genom att sammanbinda delar av fjärrvärmesystemet till en helhet. Det skapar ett effektivt energisystem i samverkan med våra kunder, säger Patric Jönnervik. 

Reko fjärrvärme är ett initiativ som många fjärrvärmeleverantörer är anslutna till och tanken är att relationerna mellan leverantörerna och kundernas utvecklas. En del av det innebär att ha träffar med kunderna, där de får förhandsinformation om priser och prognoser för framtiden.

– Just långsiktighet avspeglar sig också i priset där vi eftersträvar stabilitet och rimliga nivåer. Senaste åren har vi inte behövt höja fjärrvärmepriset vilket vi också går ut med 2017, berättar Patric Jönnervik. 

fakta

På Torsvik finns det två kraftvärmeverk, ett som eldas med biobränsle med hjälp av ester från skogsindustrin, och ett som eldas med avfall. De båda verken värmer 30 000 hushåll och lokaler och producerar el till 25 000 hushåll. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.