KLART: De är nominerade till årets Stadsbyggnadspris

Juryn har nu valt ut de nominerade till Stadsbyggnadspriset 2016. Byggnader som färdigställts under det gångna året har chansen att kamma hem priset. Bland de nominerade hittar vi bland annat Cylindern i Munksjöstaden och nya Hedin Bil på Ekhagen.

Stadsbyggnadspriset har delats ut årligen sedan 1994. Priset är till för att främja god byggnadsvård, god arkitektur och goda livsmiljöer i Jönköpings kommun.

I år skickades 25 bidrag in till tävling och en jury bestående av Anders Samuelsson (C), Janne Hedell (M), Leif Regnér (S), Katarina Bröms, Stadsbyggnadsdirektör och Ceicila Idemark, Planarkitekt har nominerat 13 kandidater uppdelade i tre olika klasser: god byggnadsvård, god arkitektur och god livsmiljö. 

– Ibland har det varit svårt att hitta nomineringar, men den här gången har det gått jättebra, säger Katarina Bröms.

Bland de nominerade hittar vi bland annat Cylindern i Munksjöstaden och Hedin Bil på Ekhagen. Byggnaderna är nominerade i kategorin god arkitektur. I övriga kategorier finner vi även Lillsjöplan & Lillsjöraden i kvarteret Atollen och Kanotstadion vid Rocksjön.

Se samtliga nomineringar här.

Enligt Bröms har Stadsbyggnadspriset kommit att bli en mer och mer betydande utmärkelse för de som befinner sig i branschen. I januari 2017 kommer en högtidligt prisceremoni att äga rum där en vinnare utses.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.