Nya pengar ska lyfta Huskvarna Söder

– Det har varit en mycket positiv utveckling i Huskvarna Söder. Det är en annan känsla i området nu. Utan tvekan har kittet i utvecklingen varit vårt gemensamma projekt och det känns gott i hjärtat att ha fått vara med och driva igång en sådan verksamhet, säger Mattias Peterson, i ett pressmeddelande.

Syftet med projektet är bland annat att skapa starkare band och känsla av sammanhållning för boende och verksamma i området.

– Det handlar om livet mellan husen, säger Mattias Peterson, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Jönköping och en av de drivande i projektet Huskvarna Söder.

Förutom Fastighetsägarna har även fastighetsföretagen HSB Gambrinus, Svenska Bostadsfonden och Hökerum Fastigheter Jönköpings kommun varit med och finansierat projektet.

– Tillsammans är det mycket lättare att både driva på och få till en bra finansiering som gör det möjligt att komma igång och hålla igång, säger Mattias Peterson.

Ny personal anställs
Två personer har projektanställts, Bahman Pourjanaki och Nasra Souleiman. De befinner sig dagligen i området och deltar i och arrangerar vardagliga aktiviteter. Bland annat har de arrangerat träningsgrupper för kvinnor, dansgrupp för flickor, olika musikprojekt, sport- och idrottsarrangemang, läxhjälp, körkortsteorilektioner.

I samband med Sommarskolan har projektet anordnat aktiviteter i Fritidsgården Ankaret, och där man från nu i höst också hjälper till med ungdomar och anställda för att kunna hålla lördagsöppet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.