Träffpunkten som håller sina dörrar öppna för alla

Besökarna kommer till träffpunkten för att träna, fika och umgås. Många har ledsagare med sig men det är inget krav eftersom det handlar om en öppen verksamhet dit alla är välkomna, förklarar Carina Andersson. Hon har arbetat på Träffpunkt Kålgården i två år och jobbar tillsammans med kommunens enhetschef Valbone Shosholli med att förbättra verksamheten så att fler kan hitta dit.

– Det är jättebra här, säger Patrik Sjövall med ett stort leende. Han är en av de som regelbundet besöker träffpunkten.

Möjlighet till rehabilitering

I lokalerna finns ett stort allrum med kök där det går att köpa fika eller ta med egen mat, ett massagerum, ett konferensrum och ett rum med musikhörna, skapande och läsning. Ett populärt tillhåll är gymmet. Det är anpassat för personer med funktionsvariationer och utrustat med bland annat tippbräda och taklift. Även träningsredskap för rehabilitering finns. 

– Jag är här varje torsdag för att träna, berättar Elisabeth Cronqvist medan hon tränar armarna med gummiband i gymmet.

Även Peter Törnqvist är en flitig besökare i gymmet.

– Innan rökte jag och drack, men nu är det slut med det. Jag kommer hit och tränar varje dag, säger Peter och visar sina vältränade biceps.

Vill att fler ska ta del av gemenskapen

Varje dag anordnas en aktivitet. Allt från melodikryss och nutidsfrågor till sittgympa. Ingen anmälan behövs för att komma in på träffpunkten, som har dörrarna öppna måndag-fredag klockan 9-15. Arne Westberg brukar vara med på sittgympan och besöker träffpunkten två till tre dagar i veckan.

– Jag kommer hit för den goda stämningen, säger Arne.

Carina Andersson hoppas att hon och Valbone Shosholli ska kunna fortsätta att förbättra verksamheten så att fler kan hitta dit. 

– Det kan vara ett mål för någon bara att gå hit och fika. Det är en viktig gemenskap, att ha någon som frågar hur det är, säger Carina Andersson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.