Akut grävjobb stoppar trafiken – så påverkas du

Just nu pågår ett akut grävarbete vid Rosenlunds förskola. Under flera dagar kommer trafiken vara avstängd längs Hermansvägen, vilket gör att flera busshållplatser är tillfälligt indragna.

Ett kommunalt grävarbete gör nu att trafiken i Rosenlund leds om. Under tiden arbetet pågår leds trafiken om via Starrgatan. Samtidigt är busshållplatserna Rosenlundsskolan, Hermansplan, Rosenlunds vårdcentrum och Starrgatan tillfälligt indragna.

Länstrafiken har gått ut med information om att hållplatserna är inställda till och med torsdag den 6 juli. Men enligt kommunen kan arbetet pågå även under fredagen.

– Förhoppningsvis gör vi färdigt så det kommer igång någon gång under fredagen, kanske till och med fredag morgon direkt. Det är lite svårt att säga än så länge. Vi har till och med fredag på oss, säger Bengt Eriksson, som är arbetsledare på platsen.

Arbetet är kopplat till utbyggnaden av Rosenlunds förskola. Hermansvägen är helt avgrävd då ny servis med vatten och avlopp kopplas in. Grävarbetet fick genomföras akut under den här veckan.

– Det blev ju det tack vare att det är under semestertider. Detta var tvunget att påbörjas så allting är färdigt till efter semestern. Vi har inte personal längre än denna veckan, säger Eriksson.

Följ det aktuella trafikläget här

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.