Huskvarnaskylten kommer upp efter nyår

Det har nästan gått hundra år sedan den första vita och maffiga skylten på Hollywood Hills sattes på plats. 

Begick självmord från bokstaven H
Från första början stod det HOLLYWOODLAND, men skylten började förfalla bara efter några år och skylten togs sedan ner 1939, fem år efter att skådespelerskan Peg Entwistle ställde sig på bokstaven H och kastade sig ut för berget. 

Ändrade namnet
Tio år senare, 1949 erbjöd sig handelskammaren i Hollywood att ta bort de fyra sista bokstäverna och bildade istället namnet HOLLYWOOD och restaurera resten av skylten. I samma veva beslöt man sig för att plocka ner glödlamporna som först omringade skylten. 

60 miljoner såg den nya skylten på TV
1978 var det åter dags att göra en omfattande restaurering av den då hårt åtgångna skylten. Donatorer skänkte 27 000 dollar till en nybildad stiftelse, The Hollywood Sign Trust, som fick i uppdrag att köpa in nya bokstäver, gjorda av stål från Australien, som skulle hålla i många år framöver. Den nya versionen av skylten avtäcktes den 14 november 1978 inför en TV-publik på 60 miljoner.

Sveriges egna Hollywood (inte Trollywood)
Men nu glömmer vi landet över Atlanten och filmmekkans stad. Vi reser istället till Huskvarna som precis som Los Angeles har fått en skylt av samma karaktär- HUSKVARNA. 
Även om Sveriges motsvarighet av Hollywood och filmproduktion ligger i Trollhättan, väljer Jmini att ge Huskvarna Hollywood, det för att vi ÄLSKAR HUSKVARNA.

Kära Jönköpings kommun
Nu uppmanar vi Jönköpings kommun att sätta upp en HUSKVARNA-skylt på Huskvarnaberget för att hedra staden som har givit oss så mycket. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.