Guide: Så spelar du Pokémon Go

Den 6 juli släpptes mobilspelet Pokémon Go i Japan, USA, Nya Zeeland och Australien. Spelet har blivit en monstersuccé och passerade dejtingappen Tinder i antal nedladdningar redan under det första dygnet.

Det finns nu undersökningar som visar att Pokémon Go är det största mobilspelet någonsin i USA, rapporterar Mashable. Därmed har Candy Crush petats ned från förstaplatsen.

Här laddar du ned den till din iPhone.

Här laddar du ned Androidversionen.

5 tips för dig som börjar spela Pokémon Go

1. Använd PokéStops

Håll utkik efter de blå ikoner som indikerar PokéStops. Det är ofta landmärken, skulpturer, kända byggnader med mera. När du kommer nära och svajpar bilden som dyker upp i cirkeln får du gratis föremål såsom Poké Balls.

Kom ihåg att du måste stanna näre PokéStop-platsen för att få tillgång till föremålen.

2. Ta dig till populära platser

Den som bor i ett avskilt område kan överväga att ta sig in i centrum. Nära parker och köpcentra är det större chans att få tag på gratisföremål.

3. Utnyttja batterisparfunktionen

Inte oväntat är Pokémon Go en riktig batterislukare. För att kunna spela längre är det därför en bra idé att minska på telefonens energiförbrukning i möjligaste mån. I appens inställningar finns ett batterisparalternativ.

4. Lär dig spåra Pokémon

I det nedre högra hörnet får du en uppfattning av vilka Pokémon som finns i närheten. Antalet fotavtryck under varje Pokémon indikerar hur långt bort den är (ett fotavtryck är närmare än två). Du kan spåra en enskild Pokémon genom att trycka på den. Då kommer bara just den synas i det nedre högra hörnet.

5. Så kläcker du äggen

Pokémonägg hittar du på vissa PokéStops. För att kläcka ett måste du först lägga det i en inkubator. Därefter måste du färdas flera kilometer. Appen beräknar hur långt du faktiskt har gått till fots. Alltså är det ingen genväg att färdas med buss eller bil. Kom ihåg att appen måste vara aktiv för att räkna dina steg. Du måste alltså vara inloggad medan du är ute och går.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.