Nervkittlande final – så gick det för Linus kladdkaka

Linus Brusberg, 11 år, från Habo kammade hem en fjärdeplats under finalen av Kladdkakeracet förra helgen.

Bland 150 bidrag från hela Sverige blev Linus Brusberg utsedd till en av sex finalister i Arlas tävling Kladdkakeracet, med sin kaffe- och chokladganachekladdkaka.

Finalen gick av stapeln under helgens Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm där Linus hamnade på en delad fjärdeplats.

”Det var väldigt pirrigt i början”

Finalen var uppdelad i två spännande 30-minutersomgångar med tre deltagare i respektive omgång. Framför scenen fanns en läktare med plats för publik och det fanns även en stor skärm där publiken kunde följa vad som hände på scenen. Deltagarna intervjuades under tiden av konditorn Magnus Johansson, som var konferencier under tävlingen.

– Det var väldigt pirrigt i början men det gick bra efter en stund, säger Linus.

När kladdkakan var färdiggräddad och dekorerad fick man presentera den för juryn som bestod av sex personer, bland annat förra årets vinnare, Zack Aujalay.

– Vi och Linus anser att alla som kom till finalen var vinnare och den erfarenheten och den upplevelsen är få förunnat, säger Tomas Brusberg, Linus pappa.

Vad var svårast under tävlingen?

– Att jag stod inför mycket folk, flera hundra. Plus ganachen, säger Linus.

Är du nöjd med din placering?

– Nej, jag ville kommit lite högre. Det blev något konstigt med ganachen så den blev inte bra. Men de andra var jätteduktiga. Hon som vann var äldre än mig och hon hade bakat jättemycket plus att hon gått på bakskola hos Roy Farez. Hon som kom tvåa hade vunnit ”Hela Sverige bakar junior” och hon var också jätteduktig, säger Linus.

– Alla tävlande var mycket duktiga och vinnaren var väl värd segern, fyller Tomas i.

Kan du tänka dig att ställa upp i fler baktävlingar i framtiden?

– Ja, absolut. Jag vill vara med nästa år också plus att jag vill anmäla mig till ”Hela Sverige bakar junior”, säger Linus.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.