Lista: De sju skummaste trenderna genom åren

Just nu pågår trenden med att människor klär ut sig till otäcka clowner för att sedan skrämma folk på gatan. Vilka andra bisarra trender minns du? P4 Jönköping har satt ihop en klockren lista på de senaste årens underligaste trender.

2016 kan i framtiden komma att bli ihågkommet som året då skräckclownerna gjorde comeback. Men trender kommer och går hela tiden. P4 Jönköping har tittat tillbaka på några av tidernas konstigaste trender. Här får ni ett axplock från deras lista:

Plankning

Sommaren 2011 växte sig detta internetfenomen fort. Det började med att människor lade sig raklånga, som en planka, på konstiga platser runtom i USA för att sedan bli fotade. Trenden fick en rejäl spridning när NBA-stjärnorna Gilbert Arenas och Dwight Howard lade ut bilder när de ”plankade”.

Hästar finns inte

I början av 2012 började ryktet gå om att hästar egentligen inte finns och att de egentligen är en frukt . En facebook-sida med namnet fick stor spridning och människor började byta ut bilder på hästar mot frukt. Den är gången var det Sverige som låg bakom trenden.

Harlem shake dance

Låten Harlem shake släpptes redan på 80-talet, men det var först år 2013 som den blev en viral succé. Flera föreningar och grupper började dansa till melodin Harlem shake utklädda till allt möjligt. HV71 släppte en egen dans med Stjärnornas krig-tema.

Kanelutmaning

Räck upp en hand om du inte testat att äta en matsked kanel på 60 sekunder. Den här konstiga trenden kom 2013 och syftet med den är högst oklart. Men människor utmanade gladerligen varandra, något som ibland fick allvarliga konsekvenser. I vissa fall fick människor föras till sjukhus med kollapsade lungor.

Ölutmaning

2014 var det att svepa en öl inom 24 timmar som gällde, samtidigt som tre vänner skulle utmanas att göra detsamma. Även här är syftet högst oklart med utmaningen blev en viral succé inte minst bland ungdomar.

Ice bucket challenge

Här har vi en trend med ett gott syfte. Detta var nämligen en utmaning som skulle generera pengar till forskningen av nervsjukdomen ALS. Utmaningen, som gick ut på att få en hink med kallt vatten över sig och sen utmana ytterligare tre personer att göra samma sak och sedan donera pengar till forskningen. Flera kändisar deltog i utmaningen.

Pokemon Go

2016 började folk plötsligt springa över motorvägar och bryta sig in på platser för att fånga virtuella fantasidjur via en applikation. Trenden spred sig snabbt till Sverige och lockar främst barn och ungdomar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.