Elektrikern bakom den populära kebaben på Rhodos

Han utbildade sig till elektriker men ödet ville något helt annat. I dag driver Mohsen Omeirat den populära pizzerian Rhodos, som bland annat gjort sig känd för sin goda nötköttskebab.

”På hörnan” vid Kanalgatan i Jönköping hittar man pizzeria Rhodos. Där har pizzerian funnits sedan 80-talet. Den nuvaranade ägaren, Mohsen Omeirat, 49 år, tog över 1997 men har arbetat på olika pizzerior sedan han tog studenten.

– Egentligen är jag utbildad till elektriker, men när jag tog studenten var det lågkonjunktur och jag lyckades inte få något jobb inom mitt yrke. Så jag hamnade här istället, det var nog ödet. Men det är klart att jag ibland önskar att jag hade fått jobba med det jag är utbildad till, säger Mohsen Omeirat.

Han kom till Sverige från Libanon för 31 år sedan och bodde några år i Bankeryd innan han flyttade till Jönköping. I dag bor Omeirat i en villa i Lockebo, strax utanför staden, tillsammans med sin fru och deras sex barn.

Bästa läget i Jönköping

När vi besöker Rhodos har förberedelserna inför dagens lunch precis påbörjats. Fem anställda arbetar på pizzerian som Omeirat anser har det bästa läget i Jönköping.

– Vi har hörnan, busstrafiken och nära till både centrum och bostadsområde.

Jönköpings första kebab-bar

Rhodos, eller Jönköpings första kebab-bar som den också kallas, satsar på att erbjuda Jönköpingsborna den bästa kebaben i staden. Omeirat säger att de är ensamma om nötköttskebab och kycklingkebab i centrala Jönköping.

När han är ledig umgås han helst med familjen och besöker gärna sina släktingar som bor på Råslätt. Han engagerar sig också i Jönköpings islamiska församling.

fakta

Tio snabba:

1. Namn?

– Mohsen Omeirat

2. Ålder?

– 49 år

3. Populäraste pizzan på Rhodos?

– Kebabpizza

4. Pizza eller kebab?

– Båda

5. Favoritmat?

– Hemlagat

6. Favoritingrediens på pizzan?

– Ost

7. Favoritfilm?

– Matrix

8. Favoritmusik?

– Arabisk musik. Lyssnar mycket på Farid Latrach

9. Sport eller kultur?

– Sport

10. Sommar eller vinter?

– Sommar

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.