KLART: Hon blir årets julvärd i SVT

Idag avslöjade SVT vem som får äran att vara värd för kanalens sändningar på julafton. I år föll lotten på Sanna Nielsen. Hon blir nummer 16 i ordningen som får det hedersfyllda uppdraget.

– Det första som gick genom huvudet var: vilken otroligt stor ära! Sen tänkte jag, jösses vad läskigt! Det kan jag tänka mig att alla tänker. Det är så stort, jag har följt det sedan jag var liten och såg Arne Weise, säger Sanna Nielsen, till SVT.

I Sveriges Television brukade samma presentatör återkomma varje år, men sedan 2003 är det olika personer som fått presentera julaftonens tablå. Julaftonskvällen följer av tradition ett ganska strikt schema med Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson och Kan du vissla Johanna. Och i år råder det inga undantag på den punkten. Men däremellan finns det tid för julvärden att sätta sin prägel på kvällen. 

– Jag kommer ju att sjunga förstås, det skulle kännas väldigt konstigt om jag inte skulle göra det jag brukar göra, säger Sanna Nielsen, till SVT. 

Sanna Nielsen har turnerat i stora delar av Sverige och har bland annat deltagit i Melodifestivalen ett flertal gånger. 2014 vann hon med låten ”Undo”. Hon representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn där hon kammade hem en tredje placering.

Senast såg vi henne som programledare för Allsång på Skansen 2016.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.