De fick mottaga årets livsstilspris

Årets livsstilspris går till Underground på Råslätt. Det är Jönköpings Läns Nykterhetsförbund (JLN) som årligen delar ut Livsstilspriset till en person eller organisation i länet, som gjort något utöver det vanliga. Något som gör skillnad och som gör Sverige lite bättre.

Under onsdagskvällen delade JLN ut Livsstilspriset 2016 till fritidsgården Underground på Råslätt.

Fritidsgården vänder sig till ungdomar från områdets olika etniska och religiösa grupper och har framgångsrikt arbetat med bland annat integration, tjejers fritid och nätverksbyggande.

Deras övergripande målsättning för alla program är att ge ungdomar med mycket litet vuxenstöd en positiv fritid med vuxna som bryr sig i sitt nätverk.

Prissumman är på 10 000 kronor.

fakta

Livsstilspriset 2016 går till Underground med följande motivering:
    

  • De är föredömliga på integration och når ovanligt många tjejer. Med sina strikta regler för respekt – särskilt betonas respekten för tjejer – samt nolltolerans för allt våld, har man uppnått en god ordning.
        
  • Nolltolerans mot alkohol och droger är en självklar del i verksamheten.
  • Besökarna består av 40-50 % tjejer i den öppna fritidsgårdsverksamheten och en majoritet tjejer i alla övriga program, vilket är unikt i invandrartäta förorter.
  • Deras treåriga mångkulturella ledarskola för tonåringar. Här fostras framtidens ledare i Sverige på ett föredömligt sätt. De som går skolan blir förebilder för andra och tar ett stort ansvar och fungerar som styrgrupp i verksamheten.
        
  • Ledarskolan jobbar mycket med livsstilsfrågor och samtliga deltagare gör ett livsstilskontrakt med Underground.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.