LISTA: Hit reser vi helst 2017

Ökad reslust och ökad inkomst sägs vara de främsta anledningarna till det stora intresset för utlandsresor inför nästa år. Det visar resebyrån Tickets senaste Sifo-undersökning.

Kroatien är den stora raketen

Det är trygga klassiker som gäller, något som, enligt Ticket, kan ha ett samband med den ökande oron i världen. Trenden gynnar länder som Spanien och Grekland, men Kroatien ser ut att bli den stora vinnaren bland Medelhavsländerna med en bokningsökning på 47 procent.

Andra destinationer som sticker ut under 2017 är Australien och Nya Zeeland, USA och Prag.

Tufft för Turkiet 

Turkiet kan däremot få det tufft även under det kommande året. Bokningarna har halverats och charterkapaciteten dit minskas under nästa sommar.

Fler resetrender inför 2017:

  • Thailand är näst mest bokade semesterlandet nästa år och fortsätter vara en stor svenskfavorit under vintersäsongen.
  • Suget efter långresor håller i sig och 2017 ser ut att bli Australiens och Nya Zeelands år. Oceanien är den världsdel dit bokningarna har ökat allra mest (+27 procent).
  • Intresset för USA håller i sig. Bokningarna ökar med 20 procent och bakom trenden ligger stor konkurrens mellan flygbolag och pressade biljettpriser. 
  • London är mest bokade resmålet nästa år bland storstäderna, men New York är en hårsmån efter. Prag fortsätter öka och ser ut att bli nästa års raket.

Källa: Tickets bokningsstatistik, bokningar gjorda fram till 27 november med avresa under 2017.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.