Är det här Jönköpings galnaste semla?

Traditionell semla, minisemla, vaniljsemla, Wienersemla, blandsemla, semmeltårta, prinsessemla och räksemla. Dessa åtta varianter hittar man inne på Bageri Rosetten på Kålgården i Jönköping. Och det tar inte slut där när det gäller utbudet av olika semmelsorter som finns att köpa i dag.

– Det kommer minst en ny variant varje år, säger Lotta Svensson.

Prinsessemlan, med ett marsipantäcke över semmelbullen, är en av årets nykomlingar. Tidigare år har vi även sett varianter som nutellasemlan, lakritssemlan och semmelmilkshaken exprimenteras fram.

– Det har nästan blivit som en tävling att varje år hitta på en ny spännande variant, säger Lotta Svensson.

Många väljer den traditionella semlan

– De flesta vill fortfarande ha den traditionella semlan, även om många frågar efter andra sorter, säger Lotta Svensson.

I dag, på Fettisdagen, bakas det flera tusen semlor inne på Bageri Rosetten och Lotta Svensson har en tjock bunt med beställningar framför sig.

Allt bakas från grunden och Lotta Svensson är noga med att lyfta fram att man bara använder sig av äkta smör och äkta grädde i alla sina bakverk.

– Mandelmassan är också hemgjord med bitar av rostad mandel i, säger hon.

Vad blir det för ny variant till nästa år?

– Ja du, det återstår att se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.