Här spelas Farmen in i sommar

Nu står det klart att gården Brandstorp, nordväst om Vaggeryd, återigen blir en av huvudrollsinnehavarna i årets upplaga av TV4:s dokusåpa Farmen.

– Vi hittade ingen annan plats som uppfyllde de kriterier som vi har och vi vill gärna vara kvar i området, säger Jenny Nyman, projektledare för Farmen.

Nu har produktionsbolaget Strix och TV4 beslutat sig för att den gamla ödegården Norra Brandstorp, i Vaggeryd, ska vara inspelningsplats för Farmen även i sommar.

Programidén går ut på att ett antal deltagare placeras på en bondgård omgiven av natur. Där ska de bo i ett antal veckor och leva som bönderna gjorde på 1800-talet – korna skall mjölkas, höet skall slås och varje dag är en hård arbetsdag.Det innebär också att gården saknar både elektricitet och rinnande vatten.

– Den gården fungerar bra. Vi hittade ingen annan plats som uppfyllde de kriterier som vi har och vi vill gärna vara kvar i området, säger Jenny Nyman, projektledare för Farmen.

– Det ska finnas en sjö, det ska finnas en lada och det ska finnas ett visst antal hus på gården. Det är ganska mycket som ska stämma.

Nyman berättar att produktionen har byggt upp en bra relation med de lokala företagen på inspelningsplatsen.

– Det är värdefullt med alla lokala människor som vi får hjälp av.

Om du själv vill vara med i realityserien Farmen går det fortfarande att söka på tv4.se.

– Vi är precis i uppstarten och håller på att casta för fullt.

Inspelningen av Farmen startar i juli och pågår under tio veckor.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.