Nya turbosatsningen i city – tar dig till Visingsö på en kvart

Snart kan du åka ribbåt från Jönköping till Visingsö. Det är Patrik Hertelendy på Wellness Travel som står bakom den nya satsningen.

– Vi ska inte bara titta på Vättern utan även använda Vättern, säger han till Jmini.

Nästa sommar kan det bli möjligt för Jönköpingsborna att åka ribbåt från Hamnpiren i Jönköping till Visingsö. Men redan nu har Jmini fått följa med på en första provtur längs sträckan.

Det är Patrik Hertelendy på Wellness Travel som står bakom den nya satsningen.

– Vi vill genom vårt arbete lyfta våra tre centrala sjöar i Jönköping. Jag som person har vurmat för Vättern över en väldigt lång tid. Den här satsningen handlar om att gå från ord till handling, förklarar han och tillägger:

– Vi ska inte bara titta på Vättern utan även använda Vättern.

En ribbåt är en båt med ett hårt skrov och en övre del som är gjord av gummi. Rib står för “Rigid Inflatable Boat” och det kan låta mer som en gummiflotte än vad det här faktiskt är.

Med en ribbåt kan man lätt komma upp i 50 knop, vilket gör att resan till Visingsö endast tar 15-20 minuter. Wellness Travel har tre ribbåtar som rymmer 12 personer per båt.

Vättern har en hög säkerhetsklassning när det gäller trafik och ribbåtarna körs av utbildad personal med full behörighet.

– Det här är ett sätt att knyta ihop Jönköping med Visingsö. Vi har ju en jätteresurs framför oss, men det är så få som får ta del av den. Det här är ett sätt att bidra, säger Hertelendy.

Vad kommer båtturen att kosta?

– Det är för tidigt att säga, och något som vi får titta vidare på till nästa säsong. Det här är ett första prov.

LÄS MER: Guidad matvandring genom Jönköping

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.