86-åringen försökte mörda frun med hantel

Den 86-åring som i december försökte ta livet av sin hustru i Vaggeryd blev under tisdagen åtalad för mordförsök i första hans och som grov misshandel i andra hand. 

Det var i början av december 2015 i mannen och kvinnans bostad i Vaggeryd som mannen som då var 85 år gammal gick till angrepp mot sin hustru. I samband med överfallet ska han sagt till sin fru att han skulle döda henne.
När han försökte döda sin fru gjorde han det genom att slå henne med en järnhantel på ett kilo. Dessutom tog han stryptag på henne.

Gjorde motstånd
Kvinnan lyckades göra motstånd och kunde få iväg hanteln och tog sig till sist ur strypgreppet.
Åklagaren menar att det endast är tack vare tillfälligheter som mannen inte lyckades fullborda mordförsöket.

Kroppsskador som tyder på våld
Kvinnan fick flera blödande sårskador och svullnader i halsen, ansiktet och på huvudet och under häktningsförhandlingarna kunde man se att mannen hade blodgjutningar på hela sidan av ena ansiktet. 

Anhållen och häktad
Mannen blev kort efter gripandet anhållen på sannolika skäl för mordförsök har sedan den 8 december suttit häktad för försök till mordförsök och under tisdagen väcktes åtal mot den idag 86-åriga mannen. 

Särskild råhet
Brottet klassas som mordförsök i förstahand och som grov misshandel i andra hand, eftersom att mannen enligt åklagaren har visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Skulle döda
I åtalet står det att 86-åringen i förundersökningen har berättat att hans avsikt var att döda sin hustru.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.