Jagade pojke och skulle döda alla invandrare

I juli 2015 var en 13-årig pojke ute och lekte med några kompisar på en innergård på Ekhagen. Då kom en man i cirka 45-årsåldern till dem och puttade på den 13-åriga pojkens cykel som stod i ett cykelställ.

Ropade på moderns hjälp
I samma veva stod pojkens mamma på balkongen och såg hur den berusade mannen pekade på hennes son och sa ”jag vill döda dig, jävla invandrare”.
I förhör berättar mamman hur sonen ropade på hennes hjälp när mannen började jaga honom. Pappan som först hade legat och sovit vaknade till och klev ut på gården för att fråga vad mannen höll på med och fick då till svars att han jagar barn. Den fulla mannen ska också ha sagt till 13-åringens pappa följande: ”Jävla invandrare, det är en massa invandrare”.

Pojkens mamma hade ringt polisen som kunde gripa honom på platsen.

Är väldigt ledsen
13-åringen har i de förhör han har suttit i med polisen berättat hur han hade blivit ”jätteledsen” efter händelsen, något som även hans vänner som vad med när händelsen ägde rum var. 

Ville döda deras barn
Pojken berättade också att den berusade och hotfulle mannen hade pekat mot folk som stod på balkongerna och sagt att han ville döda deras barn också.

Är ångerfull och ursäktar
I förhör har den misstänkte gärningsmannen sagt att han var kraftigt berusad och därför inte minns någonting från händelsen. Han berättar också att han är väldigt ångerfull och att han vill be om ursäkt till pojken.
– Jag hade alltså ingen anledning att ge mig på den här pojken? frågade han mannen polisen. 
han fyllde sedan i att han tror på killen och vittnenas uppgifter om att något skulle ha hänt den där dagen.

Misstänkt för även misshandel
Mannen åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt misstänkt för olaga hot mot minderårig. Polisen har just nu en pågående utredning mot mannen där han är misstänkt för att ha misshandlat en före detta partner.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.