Åtalas för att ha skickat 140 mejl till komiker och SVT-profil

En ung kvinna åtalades under måndagen i Jönköpings tingsrätt för att ha skickat 140 e-postmeddelanden till en yngre man. Dessutom ska den unga kvinnan ha brutit ett flertal gånger mot det kontaktförbud hon har mot sig. 

Den unga kvinnan är född 1995 och ska enligt åtalet ha skickat 140 mejl till en annan man som arbetar som komiker och programledare på SVT.
Mannen har tydligt visat att han inte vill att kvinnan ska kontakta honom, men detta har hon brutit emot gång på gång.

Meddelanden var kränkande
Vissa av de 140 meddelandena har dessutom varit av kränkande karaktär och mejlen ska ha skickats löpande i cirka tre och en halv månads tid. 

Skulle ha varit medveten
I bevisningen finns kopior där det står att mannen inte vill ha kontakt med kvinnan och att han ber henne sluta upp att kontakta henne. Därmed ska kvinnan ha varit medveten om att mannen inte vill ha med henne att göra.
Därför åtalas kvinnan för ofredande.

Överträtt kontaktförbudet flera gånger
Förutom att ha ofredat mannen under en längre tid, har kvinnan dessutom överträtt det kontaktförbud hon har gentemot sig. 
Vid sju tillfällen har den unga kvinnan överträtt kontaktförbudet genom att skriva tio meddelanden till den unge mannen på hans Facebook och genom att skicka ett mejl till honom.

Kvinnan har erkänt att hon ska ha begått brotten. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.