Stal 170 000 från skattebetalarna

En 40-årig man åtalas i Jönköpings tingsrätt för en rad stölder. Han ska bland annat ha stulit en elcykel tillhörande Länsförsäkringar och elektronik från Domstolsverket i Jönköping till ett värde av nästan 170 000 kronor. 

Det började med att den 40-åriga mannen stal en elcykel för cirka 12 000 kronor, tillhörande Länsförsäkringar i Jönköping i slutet av oktober i fjol. han stal dessutom ett par cykellampa och handskar från en av de anställda på Länsförsäkringar.

Stal från skattebetalarna
Den 40-årige mannen fortsatte sedan sin stöldresa genom att ta sig in i Domstolsverkets lokaler i Jönköping, där han tillgrep elektronik till ett värde av 169 141. Han stal dessutom ett par hörlurar och en ryggsäck tillhörande två anställda på verket.

Biobiljetter och kontanter
Men mannen fick inte nog där, utan tog sig samma dag till Jönköpings Läns Byggmästareförening där han stal över 2 000 kronor.
Mannen stal också biobiljetter och ett headset till ett värde av 12 600 kronor, samt 2 731 kronor i kontanter som tillhörde Sveriges byggindustrier.

Erkänner och nekar
40-åringen har erkänt de tre första åtalspunkterna, men nekar till att han ska ha stulit biobiljetter, headset och kontanter från Sveriges byggindustrier och Jönköpings Läns Byggmästareförening. 

Mannen som är född -75 åtalas på hela fem punkter, samtliga för stöld.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.