Döms till rättspsykiatrisk vård för misshandel- är schizofren

Det var i slutet av juli förra året som en pappa och son färdades i en bil i Lekerydstrakten, när plötsligt sonen slog till sin pappa med två knytnävsslag när denne körde bilen. Fadern som körde fick ont i en tand och det började blöda från ansiktet. Dessutom tappade han glasögonen när sonen slog till honom.
Anledningen till misshandeln ska ha varit att fadern ifrågasatte sonens förmåga att köra bil. Sonen blev då aggressiv och började slå sin pappa. 

Avbrutit medicinering
Sonen åtalades sedan och idag dömdes han i Jönköpings tingsrätt för misshandel med påföljden rättspsykiatrisk vård. Det för att det rättspsykologiska utlåtandet framgår att sonen har fått diagnosen schizofreni samt att han har skött kontakter och läkemedelsbehandling genom åren men att han vid enstaka tillfällen varit tveksam avseende läkemedelsbehovet och avbrutit medicineringen. Därför ska mannen dömas till rättspsykiatrisk vård, då han anses lida av en svår psykisk störning. 

Staten får betala
Sonen ska också utbetala skadestånd till sin far, men han behöver inte betala för rättegångskostnader- det får staten göra. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.