Mördaren överklagar till Högsta domstolen

Bilevicius dömdes först i Skaraborgs tingsrätt den 17 november för mordet på Lisa Holm, påföljden blev livstid. Han överklagade senare till Göta hovrätt och förhandlingarna inleddes på nytt. Men när domen föll som i måndags blev påföljden densamma för Bilevicius- livstids fängelse för mord. 

Nerijus Bilevicius advokat Inger Rönnbäck berättar för P4 Skaraborg att hennes klient kommer överklaga en gång till, den här gången till Högsta domstolen.

För att ett fall ska tas upp där krävs prövningstillstånd. Det är ett sådant som Nerijus Bilevicius hoppas få. Det uppger hans advokat Inger Rönnbäck och hon byts samtidigt nu ut.

Advokaten Björn Hurtig är den som nu företräder 35-åringen. 
– Vi får se om hovrätten går med på ett byta. Men i sådana fall ska jag göra det är tanken. 
Det är Nerijus Bilevicius genom sin advokat som vänt sig till Björn Hurtig för att ta hjälp av honom.
– Jag har varit med förut och vet att det är svårt att få upp ett mål till prövning. Vi har vissa tankar kring det här målet. Jag har följt det noggrant och har vissa tankar kring bevisningen och vad man skulle kunna rikta in sig på. Samtidigt är det väldigt svårt. Han har en ganska stark förklaringsbörda med tanke på den DNA-bevisning som finns i målet, och som i två väldigt välskriva domar, vänts mot honom. Men jag har lovat att kolla på det, säger Hurtig. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.