Polisen utreds efter ung mans död- dödsorsaken är inte fastställd

En 27-årig man hittades avliden i arresten på polishuset i Jönköping. Nu utreds polisen för tjänstefel. Ett tiotal förhör har hittills hållits i utredningen. 

Det är snart tre månader sedan den unge mannen hittades livlös i arresten i Jönköping. Han skulle transporteras tillbaka till behandlingshemmet i Mariannelund där han tvångsvårdades för sitt missbruk. 

Avvek från permissionen
Han hade avvikit från en permission och det beslutades att polisen skulle föra honom tillbaka till behandlingshemmet. Färden från ett sjukhus i Karlstad påbörjades och i Jönköping skulle poliserna bytas av och Jönköpingspolisen skulle se till att mannen kom dit kan skulle. 

Placerades i fyllecell
Här bedömde man att mannen var påverkad och omhändertogs och placerad i en fyllecell. Mindre än en timme senare finner man honom livlös. Han förklaras avliden på sjukhus. 

Förundersökning om tjänstefel
Efter den tragiska händelsen har en åklagare vid särskilda åklagarkammaren inlett en förundersökning gällande tjänstefel, rapporterar P4 Jönköping. Det finns än så länge ingen som är formellt misstänkt för händelsen, utredningen är omfattande och man har hållit ett tiotal förhör. 

Åklagaren väntar nu på obduktionsrapporten, det gör också de anhöriga i Värmland. 
– Jag tycker det är fruktansvärt, vi fick begrava Marcus utan att veta dödsorsaken, säger en anhörig till P4 Jönköping. 

RELATERAT: Man dog i arresten- nu granskas polisen

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.