Mamma och son begick brott ihop- åtalas nu

I januari kunde Jmini berätta om hur flera män tog sig in i en mans bostad när denne sov och attackerade denne med basebollträ och pepparsprej. Nu åtalas den ene av gärningsmännen för en lång rad brott, brott som han begick tillsammans med sin mor. 

Det började i november när en son hjälpte sin mor med att sälja en bil till en kvinna i 40-årsåldern med en son på 19 år för 85 000 kronor, kontant. En månad senare ringde de nya bilägarna upp säljarna, modern och sonen säger att de ska ha tillbaka 20 000 kronor. Dessutom säger de att de ska döda mamman och sonen. 
Mamman och sonen förnekar till att de ska ha försökt pressa försäljarna på pengar eller att de ska ha hotat dem.

Tog sig in i hemmet
En månad därefter är 19-åringen i farten igen, denne gång genom att misshandla en man i 50-årsåldern grovt tillsammans med ytterligare en ung man. De unga männen ska också hotat mannen genom att uttrycka att han skulle åka illa ut om han kontaktade polisen.
Händelsen upprepade sig veckan därpå, då 19-årigen tillsammans med ytterligare ett par män uppsöker mannen på nytt i Habo .
– De tog sig in i hans lägenhet där också tre andra befann sig och de pepparsprayade samtliga i bostaden, säger Johansson. 

Basebollträ och yxa
Medan mannen låg och sov överföll de honom och de andra personer i hemmet med pepparsprej och slog dem med basebollträ och en yxa. De ska också ha stuckit mannen med en kniv. 

Lång rad brott
Mamman är åtalas för försök till utpressning och sonen för försök till utpressning, vapenbrott, ringa narkotikabrott, ringa vapenbrott, samt två fall av grovt hemfridsbrott och grov misshandel 

Kriminellt belastad
19-åringen är för övrigt dömd sedan tidigare för bland annat rån, grov stöld och olaga hot.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.