Nekades sex av exfrun- misshandlade henne vid fyra tillfällen

Den 26-årige man som i början av februari åtalades för bland annat grov kvinnofridskränkning efter att ha misshandlat och hotat sin före detta fru dömdes idag i Jönköpings tingsrätt till fängelse i ett år och två månader.

Den 26-åriga mannen från Jönköping dömdes idag i Jönköpings tingsrätt för grov kvinnofridskränkning, misshandel, olaga hot, skadegörelse, samt ringa narkotikabrott.

Drog henne i håret till köket
Vid hela fyra olika tillfällen ska 26-åringen ha hotat och slagit den kvinna som han tidigare var gift med. Första tillfället var i maj 2015 och då ska han ha kastat en coca-cola på henne och hon gick sedan till badrummet för att tvätta av sig drycken. Då attackerade han henne på nytt med schampoflaskor, spottade på henne och slog henne. Han drog henne också i håret och tvingade med sig henne till köket där han tog fram en kökskniv och hotade henne med denna. 

Nekade mannen sex
Nästa misshandelstillfälle ägde rum när kvinnan nekade mannen sex. han hade kommit hem till henne en kväll i juli och velat ha sex med henne, men hon sa nej. Han blev då förbannad. Beskyllde henne för att vara med andra och slog henne med en mobiltelefon och tryckte ner hennes ansikte i sängen så att hon inte kunde få luft.

Hade ”kort kjol”
Senare i september mötte hon upp honom vid Elmia när han var med några kompisar. Mannen ifrågasatte varför hon hade på sig en kort kjol. De båda gick tillsammans hem till honom och sedan gick de hem till henne. Hon ville gå hem själv men mannen tillät inte det. Väl hemma hos henne ville mannen ha sex, även då sa kvinnan nej. Mannen tryckte då ner henne i sängen, satte sig över henne och slog henne i ansiktet flera gånger. Misshandeln fortsatte under tre timmar och han hotade även med henne med en kniv och sa att han skulle döda henne.

Kräktes blod
Den 26-åriga mannen besökte kvinnan i hennes hem och hon förstod direkt att det kommer bli bråk.
När han väl kom in i hennes lägenhet började han slå henne i ansiktet och vred om hennes näsa. Han skrek till henne ”vem har du knullat idag?”.
Han fortsatte sedan slå henne och rev henne också i ansiktet. Hon spottade och kräktes blod i vasken i köket efter ett tag. 

Kunde larma
26-åringen tog sedan fram en kniv och sa till henne att idag skulle bli hennes sista dag och att hon skulle dö.
Hon sprang in till sovrummet för att komma åt den larmtelefon som hon hade där. Hon hade fått denna tidigare av socialtjänsten. Hon var säker på att hon skulle dö. Hon kom åt att larma och polisen knackade senare på dörren.

Bad om att bli misshandlad
Mannen förnekar helt till brott och menar att kvinnan ljuger, då hon är svartsjuk och vill sätta dit honom. Han ska också ha sagt att kvinnan har varit ute efter att bli misshandlad. Han menar att hon har provocerat fram våld genom att klä sig i de kläder hon har gjort. 

Hotade man med kniv
26-åringen dömd också för att ha misshandlat och hotat en annan man med kniv. Han ska också ha sagt att han skulle döda mannen och 26-åringen förstörde också hans hörlurar. 

Skulle våldta kvinna
Vid upprepade tillfällen har mannen dessutom ringt och hotat en kvinna genom att säga att han skulle våldta henne. 

Offren beviljas skadestånd
Han ska förutom sitta av sitt fängelsestraff, också betala cirka 90 000 kronor i skadestånd till de tre olika personer som han har misshandlat och hotat. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.