Jagade pojke och skrek: ”Jag vill döda dig, jävla invandrare”- nu döms han

Den man som i somras jagade en 13-årig pojke och skrek att han skulle döda alla invandrar döms nu i Jönköpings tingsrätt för olaga hot och får nu villkorlig dom med dagsböter. Dessutom ska han utbetala ett skadestånd till den pojke han jagade. 

Det var den 14 juli i samband med att en 13-årig pojke lekte med några kompisar, som han började bli jagad av en 48-årige man. Pojkens mamma stod på balkongen och såg hur den berusade mannen pekade på hennes son och sa: ”jag vill döda dig, jävla invandrare”.’

”Jävla invandrare”
I förhör berättar mamman hur sonen ropade på hennes hjälp när mannen började jaga honom. Pappan som först hade legat och sovit vaknade till och klev ut på gården för att fråga vad mannen höll på med och fick då till svars att han jagar barn. Den fulla mannen ska också ha sagt till 13-åringens pappa följande: ”Jävla invandrare, det är en massa invandrare”.

Däckade i närheten
Pojkens mamma ringde sedan polisen och när de anlände till platsen påträffade de den berusande mannen liggandes på en innergård i närheten av där den 13-åriga killen hade blivit jagad. Mannen togs med till polisstationen och pojken, tillsammans med sina föräldrar kunde peka ut honom för brottet. 

Hade mardrömmar och är rädd
Den 13-åriga killen har i förhör berättat att han var väldigt rätt och att han trodde att mannen som var full och vinglade fram skulle döda honom. Han har också uppgett att han inte kunde sova på tre veckor eftersom han hade mardrömmar. Det har gått bättre sedan dess men när han är ute med kompisar känns det som att mannen ska komma. 

Är själv invandrare
Den 48-åriga mannen har inga minnesbilder från händelsen och säger att han inte har några förklaringar till varför han ska ha skrikit ord som dessa. Han menar att han själv är invandrare och att det inte finns någon anledning till att han varken skulle säga eller skrika saker som detta. Han var enligt honom själv inne i ett alkoholmissbruk och brukade under denna period också brukade andra preparat.

Tidigare dömd
Det är bekräftat att mannen har problem med alkoholen. För bara några år sedan dömdes han till fängelse för grovt rattfylleri.

Skadestånd och dagsböter
Mannen döms nu till villkorlig dom med en dagsböter på 60 a 280 kronor. Dessutom ska han utbetala 8 000 kronor till den 13-åriga pojken i skadestånd. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.