Zoran Radovanovic inför rätta i hovrätten

Det var den 19 januari som Zoran Radovanovic från Bankeryd dömdes till livstids fängelse efter att ha mördat ett äldre par i deras villa i Norrahammar och sedan tänt eld på huset. Han dömdes också, trots sitt nekande, till att ha mördat paret i Hökensås i deras sommarvilla. 

Radovanovic dömdes till livstids fängelse och ska dessutom betala över 11,6 miljoner kronor i skadestånd till de 32 målsägandena. 

Men det tog inte lång tid innan han tillsammans med stjärnadvokaten, Leif Silbersky överklagade domen i Hökensåsfallet. Silbersky ifrågasatte och ifrågasätter fortfarande hur hans klient kunde dömas för två mord där man inte har kunnat fastställa dödsorsaken. 
– Jag är delvis besviken för man har dömt till mord och mordbrand trots att man inte har någon dödsorsak eller brandorsak. Jag menar att i ett rättssäkert samhälle att man inte kan döma på det sättet, sa Silbersky när tingsrättens dom föll tidigare i år. 

Överklagandet har tagits upp av Göta hovrätt och imorgon, fredag 10.00 inleds rättegången som kommer att pågå i sju dagar. Jmini kommer givetvis finnas på plats och kommer rapportera från huvudförhandlingen. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.