Idrottsman och restaurangägare åtalas- odlade flera kilo cannabis

Narkotikaodlingen hittades utanför Karlsborg i början av november 2015 och i samband med upptäckten grep polisen sex personer, fyra från Eksjö och två från Jönköping. De är samtliga misstänkte för grovt narkotikabrott då polisen misstänker att männen under en längre tid har odlat cannabis i en industrilokal.

Två av de sex männen släpptes sedan, men misstankarna kvarstod. 

Under en längre tid har fyra av de sex männen suttit häktade. Åtalet mot dem skulle ha väckts redan den 19 november men sköts upp till den 3 december, men även då sköts det upp och skulle istället väckas den 7 januari. Men så blev det inte. Ytterligare en gång sköts det upp och åtalets ska istället väckas den 21 januari. Och så har det hållit på hela sju gånger, innan åtal slutligen idag väcktes. 

Anledningen till de ständigt uppskjutna åtalen är att delar av förundersökningen är inte klar och man väntar fortfarande på analysresultaten gällande bland annat fingeravtryck och DNA, samt för förhör med misstänkta och övriga personer i ärendet. Men idag kom alltså åtalet. 

Under våren 2007 köpte en av männen, en Jönköpingsbo en industrifastighet i Karlsborg. Därefter började han tillsammans med de andra personerna att odla cannabis. Något de gjorde fram tills i början av november 2015, då de åkte fast.

Sammantaget ska de ha odlat minst 250 kilo cannabis, men det kan röra sig om det dubbla. 

Förutom åtal gällande grovt narkotikabrott och ringa narkotikabrott, åtalas en av männen för rattfylleri och en för vapenbrott. 

Den ene av de sju åtalade männen är sedan tidigare professionell boxare, men la för några år sedan handskarna på hyllan. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.